Karbonhidrat Alışkanlıkları

BESLENME ALIŞKANLIĞI DEĞİŞİKLİĞİ
İnsanlar fazla kilolarından ( yağlarından ) kurtulmak isterler. Bazı kişiler sporun yoğunluk ve kapsamını artırarak, bazıları da diyet yaparak zayıflamaya ( vücut yağ oranını normale getirmeye ) çalışırlar. Hızlı tempoda en az 3 km yürümek veya yavaş tempoda en az 45 dk yapılan spor çok faydalıdır. Günlük yapılan
spor hiçbir zaman yarım saatin altında olmamalı, yarım saate ancak karaciğerdeki depolanan glikojen (depolanan şeker) tüketilir. Yarım saatten sonra yapılan spor ancak vücuttan yağ yakılmasını sağlar.
Bu yazımızda, günümüzün en ileri zayıflama sistemi olarak kabul edilen “KARBONHİDRAT” alışkanlığının değiştirilmesi hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Zayıflamak veya kilonuzu muhafaza etmek, sadece aldığınız besinlerdeki Beyaz Karbonhidrat (HAMUR) miktarını ayarlamakla mümkün olabilecektir.
Yiyeceklerdeki kalori değerinin bu sistemle hiçbir ilgisi yoktur. Bünye, ihtiyacı olan kaloriyi alır ve
yakar. Ancak ihtiyaçtan fazla Karbonhidrat, lüzumsuz bir yağ tabakası halinde vücudumuzda kalır ve şişmanlamamıza sebep olur.
Mesela, bir parça et bol kalori ihtiva ettiği halde, Karbonhidrat değeri bakımından çok azdır; yani istenilen miktarda yenebilir. Buna karşılık bir elma, çok az kalori ihtiva etmesine rağmen Karbonhidrat bakımından çok zengindir. Bu bakımdan dikkatle yenmesi gereken bir besindir. O halde şişmanlamanın sebebi çok yiyip içmekten ziyade, yenilen gıdalara dikkat etmemek şeklinde özetlenebilir.
Uzmanlar 15 yıldır başarıyla tatbik edilmekte olan bu beslenme alışkanlığı “Dikkatle okuyup hassasiyetle tatbik ettiğiniz takdirde, kısa bir süre sonra dilediğiniz formu bulabileceğinizden emin olabilirsiniz “ diyorlar.
Karbonhidrat bünyemizin vitamin, protein, yağ gibi ihtiyaç duyduğu bir maddedir. Ancak bu maddenin vücutta aşırı derecede birikmesi zamanla yağa dönüşmekte ve dolayısıyla şişmanlamamıza sebep olmaktadır.
Vücudumuzun günlük karbonhidrat ihtiyacı 75 ile 100 ünitedir. Bu miktarı her gün aldığımız taktirde,
normal kilomuzu muhafaza edebiliriz. Fazla kilolarımızdan kurtulmak için bu miktarın 30-50 ünite de tutulması gerekmektedir. Her gün 30 ünite Karbonhidrattan fazla almadığımız taktirde ilk hafta 2 – 3 kilo, müteakip haftalar, yani 5’nci veya 6’ncı hafta sonunda 5 – 7 kilo verdiğimizi müşahede edeceğiz. 20 kilo vermek isteyenler için beslenme alışkanlığını değiştirme süresi en az 6 aydır.
Bu beslenme alışkanlığında aç kalmak bahis konusu olmadığından; uygulanan diğer rejimlerde aç kalmaktan dolayı oluşan psikolojik baskı ortadan kalkmış olmaktadır.
Listemizde Karbonhidrat değeri çok az veya sıfır olan bütün gıdalardan her gün istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Yeter ki günde kadınlar 30, erkekler 50 karbonhidrat ünitesini geçmesin. (ideal olan günde 50 karbonhidrat ünitesinin altında tutmaktır.) Zayıflama siteminde esas olan aç kalarak vücudumuzu vitamin, protein ve diğer besinlerden mahrum bırakmak değildir.
İştah kesici haplarla veya hiçbir şey yemeyerek zayıflamanız mümkündür. Ancak tamamen yanlış ve
çok zararlıdır. Metabolizma yavaşlar ve kaslarınızın erimesine yol acar.rejim bırakıldığında iki kat kilo alımı
görülür.
Beslenme değişikliği süresinde Beyaz Karbonhidrat değeri çok yüksek olan şekerden uzak durmamız
gerekmektedir. Zira 1 kesme şeker 12 ünite Karbonhidrat ihtiva eder. Hiçbir şey yemesek dahi, günde 2’şer
şekerli 3 bardak çay içmek rejimin bozulması için kafidir. Çünkü 3 bardak çayda 6 adet kesme şekeri kullanmış oluyor ve 6 x 12 = 72 ünite karbonhidrat almış oluyoruz. ( şeker yerine sakarin veya aspartam tercih ediniz veya şeker kullanmayınız. ).
Bilumum tatlı, ekmek ve hamur işlerinden kaçınmalısınız. Bu besinlerin, listemizde göreceğiniz gibi
karbonhidrat değerleri çok yüksektir.

Et, balık, yumurta, peynir gibi gıdaları; arzu ettiğiniz kadar yiyebilirsiniz. ( yağlı et ve kızartmalar hariç).
( * ) Ünite : Besinlerin ihtiva ettiği karbonhidrat miktarı için kullanılan bir ölçü birimidir.
Güneş battıktan sonra mümkünse karbonhidrat ve yağ alınmamalıdır. Çünkü vücut güneş battıktan
sonra depo sistemini çalıştırır. Yemek yerken asla TV seyredilmemeli ve yemek yenen ortamda sarı renk bulunmamasına dikkat edilmeli sarı renk iştahı hem artırır hem de doyma hissini ortadan kaldırır.
AKUPUNKTUR İLE BESLENME ALIŞKANLIĞI DEĞİŞİKLİĞİNİN ANA KRİTERLERİ:
A- Vücut akupunkturu: başlangıçta 3 gün arayla yapılması gerekir. Bundan amaç vücutta enerji oturmasını sağlamaktır. Yoksa kişi enerji oturmadığından insülin hormonu dengeye gelmediğinden konsantrasyonunu kaybederek akupunktur etkisi yok diye yarım bırakır ve daha fazla kilo alımı devam edecektir. Vücut akupunkturunun zayıflamada rolü nelerdir?
1. Tatlı isteğinizi yok olmasını sağlar. Bunu da vücutta insülin hormonunun dengeye gelmesini sağladığı gibi
insülin direncini ortadan kaldırarak yapar. Hatta o kadar etkilidir ki şeker hastalarında doğal insülin salınmasını doğal olarak yeniden düzenler.
2. Metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar. Her seansı vücudun ekstradan 500 kalori yakmanızı sağlar ki bunu
da barsak çalışma hızını artırarak, tiroit hormonlarını artırmak suretiyle yapar)
3. Kabızlığı azaltır.(Bağırsakların hareketini artırarak yapar).
4.Mide asitinin dengeli salınmasını sağlayarak kazınma hissini ortadan kaldırır.
5.Mide küçülmesini 8 haftada küçültür.
İlk bir ayda 8 seans olarak yapılan akupunktur. Mide kazınmasının, tatlı isteğinin ortadan kalkmasıyla
haftada bir seansa geçilebilinir. İlk 8 seansta birer kilo verilmesiyle ortalama ilk ayda 8 kilo verilmesi doğaldır. Başlangıçta yapılan vücut akupunkturunun etkisi en fazla üç gün sürer. Bu etki vücut akupunkturuna haftada iki devam edilirse bir ay sonunda 7 güne kadar çıkar. Normalde seans başına birer kilo verilmesi gerekir.
Ancak her kişide bunu sağlamak için spor ile kombine etmek gerekir. Bundan sonra haftada bir seansla ideal
kiloya inilir. Daha sonra kilo almamak için kontrol seanslarına geçilmesi gerekir.
B.Kontrol seanslarının önemi
İdeal kiloya ulaştıktan sonra akupunktur birden bırakılmamalıdır. Yoksa kilo alınma riski vardır. İki
sene boyunca kontrol kürleriyle ideal kilonun vücuda yerleşmesi sağlanır. İdeal kiloya ulaştıktan sonra 3 ay
süreyle 15 gün arayla akupunktur yapılmalı, 3 aydan sonra kilo alımı yoksa ayda bir akupunktur yeterli olmaktadır. Kontrol akupunkturuna gelinmez ise, yeme alışkanlığı değiştirilmezse, vücut bütçeleme sisteminde günde 100-150 kh puanının üstüne karbonhidratlı beslenilirse ve doyduktan sonra yemeye devam edilerek mide
büyütülürse tekrardan kilo alma sorunuyla karşılaşılır. vücut bütçeleme sisteminde 100 kh puanın üstüne çıkmadıktan sonra asla kilo alımı olmaz.
SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN YARDIMCI FAKTÖRLER
A-İki fotokopiniz var. Bunlar;
1. VÜCUT BÜTÇELEME SİSTEMİ : Bütçeleme listesinden yirmi tane fotokopi çektirin ve bir dosya oluşturun buna yediklerinizin karbonhidrat (kh) değerlerini yazın ve yeme öğünlerinizi 5-6 ya bölün burada kadınlar kh değerlerini 30’un erkekler 50 altında tutması gerekmektedir.
2. Örnek liste: Bütçeleme sitemi nasıl puanlanıyor diye daha önce 6 ayda 113 kilodan 64 kiloya inen bir bayanın bütçeleme sisteminden fotokopi çektirin. Bunu aynen uygulamayın bu sadece örnektir. Siz kendi yeme
listenizi sevdiğiniz yiyeceklere göre özgürce hazırlayın. Ancak 30 puanı geçmemek koşulu ile istediğiniz şekilde beslenin ve bunu kayıt altında tutun hatta buzdolabın üstüne mıknatısla tutturun devamlı göz önünde bulunsun kötü bir şey yediğinizde bile yazınki vicdan azabıyla aynı hatayı yapmazsınız. bu sistem beslenme alışkanlıklarınızın değişmesinde oldukça etkin bir yöntemdir.

B-Açlığa, mide kazıntısına, tatlı istegine karşı 4 silahı her zaman kullanın
1-Açlık isteğine karşı B-12 vit zengin ekmek: Günde, Uno’nun denge Liğt kepekli ekmeğinden en az 1 dilim
veya 3-4 dilim yeterlidir. Kilo verme durursa ki her beş kilo zayıflama sonrası olabilir, o zaman akşamları alınan karbonhidrat azaltılmalı veya spor miktarı artırılmalıdır. bir dilimi 7 puan.
2. Kepek: Nuhun Ankara makarnasının ince kepeği. Kepekte önemli olan 100 gr.da bulunan kh. değerinin 30
un altında olmasıdır. Kepek içinde demir ve çinko da bulunmalıdır. bir kaşık kepek 0 puan.
3. Mide kazıntısına karşı beyaz leblebi: Arada atıştırmak ve mide asit salgısını azaltmak,mide küçülmesine
yardımcı olmak maksadıyla haftada en az 0.5 Kg Nohut (beyaz küçük leblebi) tüketiniz. Her avuç çerezlik
taze nohut sonrası mutlaka 1-2 bardak su veya sade maden suyu içmeyi ihmal edilmemeli ve 1-3 dk süreyle
kulaktaki mide noktasına iğne olmasa bile bası uygulanmalı ve beyin devreye sokularak 3 kez benim gerçekten karnım açmı? yoksa depresyondan veya can sıkıntısından mı açlık hissediyorum diye kişi kendi kendine
sorma alışkanlığı edinmelidir.
4.Gün kurusu kayısı:Tatlı isteği olduğunda nohut yerine kuru kayısı,kuru erik veya yazın karpuz, kiraz, çilek,
yaş kayısı kullanılır ama diğer işlemler aynıdır yanı beyin işin içine sokulmalıdır.
Günde en az 1-2 bardak yeşil çay ve en az 4-5 şişe sade maden suyu içmek metabolizmanızı hızlandırmakta yardımcı olur. Uykuda yağların yakılması maksadıyla akşamları uykuya dalmadan 5 dk önce yatak
da veya TV izlerken 5 dk süreyle mekik veya bisiklet hareketi yapın. Vücudun hareket ettirilmesiyle hücrelere daha iyi bir şekilde oksijen temin edilir ve dolaşım daha iyi olur. Böylelikle maddelerin içeriye ve dışarıya
taşınması da düzelir.
Su içmenin önemi ( günde iki ila üç litre ); kan dolaşımını artırarak vücudun boşaltımını kuvvetlendirmesinde yatmaktadır.
En büyük iki halk düşmanı şunlardır; şeker, beyaz un, Vücuda akupunktur süresince girmemelidir.
Her türlü protein (Beyaz et, yağsız kırmızı et, balık), her türlü sebze, baklagiller ve Meyve (Kışın
portakal,greyfut, Yazın karpuz istendiği kadar yenmeli ancak, hurma, muz, incir ve fazla şekerli üzümden kaçınmalı) gönül rahatlığı ile yenmeli. Yağlı çerezlerden kaçınılmalı, beyaz undan yapılan pasta börek, simit,
pogca veya şeker içeren pasta çikolata yenmemelidir.
Aşağıdaki listede, bazı gıdalarımıza ait karbonhidrat miktarlarını bulacaksınız. Bir günde yediklerinizi mutlaka yazın. Vucudunuzun bütcesini tutma alışkanlığı kazanın ve listeye bakarak kaç Ünite Karbonhidrat aldığınızı hesaplayın. Bu miktarın aç kalmadan hiçbir şekilde 30-50 Ünitenin üstüne çıkmasına müsaade etmeyin.
Özellikle güneş battıktan sonra az yemek için mutlaka akşam üstü saat 4- 4,30 gibi 2-3 yemek kaşığı kepeği
bir miktar ayran, yoğurt veya mercimek çorbasına karıştırarak tüketin
Beyaz Unlu (hamur), Nişastalı ve Şekerli yiyecekleri beslenme alışkanlığını değiştirme süresince, katiyen yemeyiniz. Yoksa kilo vermeniz çok zorlaşır. Karbonhidrat olarak saf kepek bulabilirseniz limitsiz yiyebilirsiniz. Büyük marketlerde satılan “otacı” firmasının ürettiği “Diyet life Plus”, Nuh’un Ankara makarnasının kepeği, Doğasan kepek, Ruhşeım kepek bunlara birer örnektir. Kepek buday veya yulaf olabilir. Hatta aktarlarda satılan yulaf veya buğday kepekleri de olabilir. Kepek alırken şunlara dikkat edin; Mutlaka demir ve cinko
takviyeli olsun. Birde 100 gr.da bulunan karbonhidrat miktarı 30 değerin altında olmasına dikkat edin. Eğer
sadece su ile yiyecekseniz ince kepek olsun. En ince kepek Nuh’un Ankara makarnasının kepeğidir. İnce kepekle kek, pogca da yapabilirsiniz.
Akupunkturla (Vücut ve Kulak); mide küçültülmekte (en az 8 seans), vucutda bulunan 12 enerji kanalı
dengeye gelmesiyle birlikte açlık hissi azalmakta, Tatlı isteği ortadan kaldırılmakta, yanlış beslenme alışkanlığı değiştirilmekte ve metabolizma hızlandırılmaktadır.

Akupunktura başlayan insanlar ilk ay düzenli olarak haftada en az iki kez çok düzenli olarak vücut akupunkturu (Çin Akupunkturu) ve kulak akupunkturu (Fransız Akupunkturu) yaptırmalıdır. İlk ay çok düzenli gelinmeli tatlı isteği hamur isteği ve miyde kazıntısı geçmeden haftada bire geçmemelidir. Eğer erken
geçerlerse enerji oturmadığından insülin direnci ortadan kalkmadığından ve insülin dengesi tam sağlanmadığı
için hastalar konsantrasyonunu kaybedip akupunkturu işe yaramadı diye yarım bırakabilirler. Onun için ilk sekiz seans 3 gün arayla düzenli olarak yapılmalıdır. Kulak akupunkturundaki iğne ve tohumlar 7 gün dolmadan
kulaktan çıkarılmaz. Ancak, acıtan iğne varsa bir cımbız ile çıkartılabilir. 7 gün dolduktan sonra Akupunktura
gelmeden en az 6 saat önce banyo yaparak kulaktaki iğnelerinizi çıkartılmalı. Bu kulaklarınız daha iyi sinyal
vermesini sağlayacak ve doğru noktaların tespit edilmesine yardımcı olacaktır.
Akupunktura başlamadan önce açlık kan sekeri, insülin seviyesi, tiroit hormonları (TSH,T-3,T-4) bakılması faydalıdır. Her insanın metabolizması farklı çalıştığından, akupunktur yapılma sıklığı kişinin metabolizmasının hızına göre ayarlanır. Eğer kısa sürede zayıflamak isteyenlerde Bu süreç ilk on gün için her gün yapılır. Daha sonraki 10 gün süresince iki günde bir olabilmektedir. İlk 20 gün sonrası haftada iki (2) akupunktur yeterli olmaktadır. Böylece vücut da enerji oturtulur (insülin dengesi sağlanır) bu enerji ile akupuntur yapılmasa bile kişi 3 ay süreyle kilo vermeye devam eder.
İdeal kiloya ulaşmak için sık yemeli 2,5 – 3 saat arayla yenmeli bu günde 5-6 öğün yeme alışkanlığını edinmek ve her zaman yenilen yemek porsiyonlarını ¼ oranında azaltılmalıdır. Her şeyden önemlisi sık
yemek, alışkanlık haline getirilmeye özen gösterilmelidir. Yemekler için en fazla 15 dk vakit ayrılmalı ve
lokmalar en az 3-5- defa ağızda çiğnenmeden yutulmamalıdır. Kulakların belli bölümlerine 3 dk süreyle bası uygulanmalıdır. İğne olmasa bile Yemeğe başlamadan ve tam ortasında veya ekmeksiz sıcak bir çorba içildikten sonra mutlaka insan beyini devreye sokulmalı ve kendi kendine ben doydum mu diye sorulmalıdır. Akşam yemeği esnasında yemeğe 3-4 dk yemeye mola verilmeli, örn; çorbanızı ekmeksiz tükettikten sonra kulağın belli bölümlerine bası yapılmalı veya sofradan kalkıp 3 dk süreyle dolaşılmalıdır. Akşamları kulağın beli bölümlerine ve ayağın belli bölümlerine bası ve masaj uygulanmalıdır. Eğer tokluk hissedilirse hemen
sofradan kalkmasını bilmeli ve kendinize bile asla diyet yaptığınızı söylenmemelidir.
Kişi, 2-2,5 saat arayla kişi yemek yeme şansı olduğunu ve asla vücudunu aç bırakmayacağını bilmeli
ve sonradan kilo alıp vermemesi içinde bunu alışkanlığa dönüştürmelidir. Diyet yaptığınızı söylerseniz veya
düşünürseniz metabolizma hızınız isteseniz de istemeseniz de yavaşlar her zamankinden daha az yakarsınız
ve vücut yağ depolamaya başlar. Kilo veremiyorum diye asla kendinizi strese sokmayın strese sokarsanız vücudunuzda kortizon hormonu kendiniz üretirsiniz bu durumda yağ dokusunu artırır. Kendinizi kilo vereceğim
diye asla zorlayıp strese sokmayın. kilo vermesem bile kendimi aç bırakmadan beslenme alışkanlığımı değiştireceğim ve 6 ay boyunca hamur işi (pilav, makarna, un içeren diğer besinler) yemeden düzenli besleneceğim
dediğinizde vücudunuzun kilo vermeme direncini kırarsınız ve vücutta kortizon hormonu üretimi azalmasıyla da hızla fazla kilolarınızı attığınızı görürsünüz.

ÇORBALAR KARBONHİDRAT BALIKLAR KARBONHİDRAT
ÜNİTESİ ÜNİTESİ
Tavuk suyu sade 1 Porsiyon 0 Barbun ızgara 250 gr 0
Et suyu sade 1 Porsiyon 0 Barbun tava 250 gr 12
Domates 1 Porsiyon 0 Çipura ızgara 250 gr 0
Kuşkonmaz 1 Porsiyon 15 Dil haşlanmış 250 gr 0
Kereviz 1 Porsiyon 2 Dil tava 250 gr 12
Paça 1 Porsiyon 22 Levrek ızgara 250 gr 0
İşkembe 1 Porsiyon 50 Kalkan tava 250 gr 12
Şehriye 1 Porsiyon 10 Kefal ızgara 250 gr 0
Sebze 1 Porsiyon 0 Kefal tava 250 gr 12
Mercimek 1 Porsiyon 0 Kılıç ızgara 250 gr 0
Tarhana 1 Porsiyon 17 Sardalya tava 250 gr 15
Bezelye 1 Porsiyon 20 Hamsi tava 250 gr 15

Sade, unsuz hazırlanmış et sularını Balıkların tamını rahatça yiyebilirsiniz.
tercih ediniz. Izgara, buğulama ve haşlanmışları tercih ediniz.
Yağda kızarmış hiçbir besini asla tercih etmeyiniz.

ETLER KARBONHİDRAT TAVUK ETLERİ ( 300 gr )
ÜNİTESİ KARBONHİDRAT ÜNİTESİ
Dana etleri : 1Porsiyonu 150-200 gr Haşlanmış 1 Porsiyon 0
Pirzola ızgara 1 Porsiyon 5 Izgara 1Porsiyon 0
Bonfile ızgara 1 Porsiyon 5 Tavada 1 Porsiyon 8
Biftek ızgara 1 Porsiyon 5 Hindi ızgara 1 Porsiyon 0
Köfte ızgara 1 Porsiyon 5
Köfte tava 1 Porsiyon 8
Hamburger eti 1 Porsiyon 5

ŞARKÜTERİ
Şiş ızgara 1 Porsiyon 5 KARBONHİDRAT ÜNİTESİ
Kuşbaşı sade 1 Porsiyon 5 Dil 100gr 20
Kuşbaşı sebzeli 1 Porsiyon 6 Pastırma 100gr 20
Ciğer tava 1 Porsiyon 6 Sucuk 100gr 20
Ciğer ızgara 1 Porsiyon 5 Ciğer ezmesi 100gr 10
Böbrek sote 1 Porsiyon 6 Beyin haşlanmış 100gr 10
Yürek ızgara 1 Porsiyon 6 Tavada 100gr 15

SEBZELER KARBONHİDRAT SEBZELER KARBONHİDRAT
100 / 150 gr ÜNİTESİ 100 / 150 gr ÜNİTESİ
Enginar 1 adet 5 Lahana salatası 1 Porsiyon 1
Patlıcan 1 adet 3 Lahana dolması 1 Porsiyon 8
Dolmalık taze biber 1 adet 1 Lahana dolması
Bamya 1 Porsiyon 5 ( zeytin yağlı ) 1 Porsiyon 18
Taze fasulye 1 Porsiyon 3 Kereviz 1 Porsiyon 0
Taze bezelye 1 Porsiyon 5 Kuşkonmaz 1 Porsiyon 0
Karnıbahar 1 Porsiyon 2 Ispanak sade 1 Porsiyon 0
Havuç 1 Porsiyon 9 ( kıymalı ) 1 Porsiyon 6
SEBZELER KARBONHİDRAT KURU KARBONHİDRAT
100 / 150 gr ÜNİTESİ SEBZELER ÜNİTESİ
Ispanak pirinçli 1 Porsiyon 20 Mercimek 100 gr 10
Pırasa 1 Porsiyon 0 Bezelye 100 gr 10
Mısır 1 Porsiyon 16 Bakla 100 gr 10
Kabak 1 Porsiyon 0 Fasulye 100 gr 7
Salatalık orta boy 1 adet 0 Nohut 100 gr 7
Havuç orta boy 1 adet 8 Pirinç 100 gr 120
Marul orta boy 1 adet 0 Katiyen tavsiye etmiyoruz ancak
Yeşil biber 1 adet 0 çok ölçülü miktarda.
Turp ( kırmızı ) 1 adet 1
Soğan ( kuru ) 1 adet 0
Soğan ( taze ) 1 adet 0
Domates orta boy 1 adet 0
Lahana 100 gr 0
Maydanoz 10 gr 0
MEYVELER KARBONHİDRAT
ÜNİTESİ
Üzüm taze 250 gr 52
Karpuz 500 gr 5
Kavun 500 gr 29
Kiraz 100 gr 2
KURU KARBONHİDRAT Erik 100 gr 2
YEMİŞLER ÜNİTESİ Kaysı 1 adet 5
Badem 50 gr 12 Muz 1adet 52
Ceviz 50 gr 10 Elma ( orta boy ) 1adet 26
Fındık 50 gr 15 Armut ( orta boy ) 1adet 39
Üzüm ( kuru ) 50 gr 38 İncir ( taze ) 34
Kestane 50 gr 35 Greyfurt 2
Kayısı ( kuru ) 1 adet 6 Mandalina 9
Erik ( kuru ) 1 adet 5 Portakal 5
İncir ( kuru ) 1adet 16 Şeftali 18
Patlamış mısır 50 gr 15 Erik ( tatlı ) 2
Beyaz leblebi (Nohut) 50 gr 7 Limon ( orta boy ) 1
Meyveleri ölçülü olarak yiyebilirsiniz.

YUMURTALAR
KARBONHİDRAT ÜNİTESİ
Omlet 2 adet 1
Omlet (rafadan-haşlanmış ) 1 adet 0 PEYNİRLER
Omlet (sahanda ) 1 adet 0 KARBONHİDRAT ÜNİTESİ
Rahatça dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Beyaz 100 gr 1
Yağsız – tuzsuz 100 gr 1
Kaşar 100 gr 50
Gravyer 100 gr 40
Rahatça dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
SÜT VE MAMÜLLERİ YAĞLAR
KARBONHİDRAT ÜNİTESİ KARBONHİDRAT ÜNİTESİ
İnek sütü 1 litre 52 Tereyağ, Margarin 50 g 58
Keçi sütü 1 litre 42 Zeytinyağı,Çiçek Yağları 50 g 10
Ayran 1 litre 20
Kaymak 1 yemek kaşığı 34
Yoğurt 250 gr 12
Sütlü kakao 1 bardak 35

PATATESLER
KARBONHİDRAT ÜNİTESİ
Haşlanmış orta boy 1 adet 24
Püre sütlü 150 gr 60
Cips patates 10 adet 45
Yemeklerde patatesi tercih etmeyiniz.
EKMEK – HAMURLULAR – TATLILAR KARBONHİDRAT ÜNİTESİ
Francala 500 gr 220 (Uno)Denge liğht kepekli 1dilim 20 gr 7
Köy ekmeği 500 gr 250 Köy ekmeği 1dilim 20 gr 12
Tost 20 gr 80 Sandoviç 50 gr 35
Un 300 gr 90 Simit gevrek 1adet 35
Pilav 100 gr 70 Makarna 100 gr 65
Muhtelif börekler 100 gr 65 Baklava – Kadayıf 100 gr 70
Kesme şeker 1 adet 12 Karameller 100 gr 18
Kremalı pastalar 1 porsiyon 52 Çukulata bitter 100 gr 85
Muhallebi,Keşkül vs. 1 porsiyon 38 Çukulata sütlü 100 gr 35
Sade pastalar 1 porsiyon 36 Bal 1 tatlı kaşığı 18
Meyvalı pastalar 1 porsiyon 56 Reçeller 1 tatlı kaşığı 14
Dondurma 1 porsiyon 28

Uzm.Dr.Ali Kasım HACİM
Cep:05416600375